Vitaminat e Grupit B
  • B3 = favorizon funksionimin normal të sistemit nervor. Ndihmon energjinë e metabolizimit dhe kontribuon në reduktimin e lodhjes dhe raskapitjes.
  • B5 = është pjesë e sintezës dhe metabolizmit normal të hormoneve steroidë, vitaminës D dhe një sërë neurotransmetuesve. Ndihmon energjinë e metabolizimit dhe kontribuon në reduktimin e lodhjes dhe raskapitjes. Nxit performancën normale mendore.
  • B6 = është thelbësore për metabolizmin e acideve nukleike dhe proteinave. Ajo është e përfshirë në metabolizmin e energjisë, glukozës dhe lipide. Ajo është pjesë gjithashtu funksionimit normal të sistemit nervor dhe kontribuon në rregullimin e aktivitetit hormonal. Ndihmon sistemin imunitar dhe formimin optimal të qelizave të kuqe të gjakut. Ndihmon në luftën ndaj lodhjes fizike dhe intelektuale.
  • B12 = luan një rol të rëndësishëm në funksionimin e sistemit nervor. Së bashku me acidin folik, është pjesë e formimit të qelizave të kuqe të gjakut dhe ndihmon në funksionimin e sistemit imunitar. Është e përfshirë në metabolizmin e energjisë dhe kontribuon në reduktimin e lodhjes dhe rraskapitjes.